top of page
  • Writer's pictureHeini Noronen-Juhola

Tunnelmalliset unet

Makuuhuone on paikka, jossa olisi hyvä pystyä rentoutumaan ja jonka tunnelman pitäisi olla pehmeään pesään kietova. Valaistus, materiaalit, kalustus, värit ja taulut tekevät kokonaisuuden, joka onnistuessaan vie ajatukset levollisesti pois päivän kiireistä.


Sisustusratkaisujen ei tarvitse olla kalliita. Varsin pienilläkin yksityiskohdilla on mahdollista luoda huikeita kokonaisuuksia, kunhan vain kokonaisuus on harmoniassa ja yhtenäinen punainen lanka löytyy.


Esimerkkimakuuhuone ennen muutosta oli sinänsä siisti ja mukava, mutta siitä puuttui juju. Taulut oli ripustettu perinteiseen tapaan sängyn päätyyn ja asiat olivat toiminnallisesti kuten pitikin. Mitään kalliita ratkaisuja ei ollut; Ikean kalusteet toimivat yöpöytinä ja sängyn pääty oli superlonpatja, jonka päälle oli viritetty huppu.


Mutta kun jokin twist siitä vaan puuttui. Tylsää.


Rakastan isoja pintoja, avaruuden tuntua ja kauniita sävyjä. Haluan, että tunnelma ikään kuin kietoo itseensä. Muutos lähti kaukokaipuusta ja siitä, mitä muistoja olisi ihana tuoda taas tuoreena esiin.Päivitys koostui isosta valokuvatapetista, samettisista torkkupeitoista ja seepramatoista. Seepiasävyinen kuva San Franciscosta iltahämyssä antaa ihan uuden ilmeen koko huoneelle. Uudet tekstiilit korostavat sävymaailmaa ja antavat syvyyttä materiaalinkin myötä. Seeprakuvio on klassikko ja yksi ehdottomista suosikkikuvioistani.


Päivitys maksoi kaikkiaan vähän yli 300 euroa. Mielestäni tärkeä muistutus tässä oli se, että isolla budjetilla on aina toki helpompi luoda ihania ympäristöjä, mutta että pienemmälläkin se on täysin mahdollista. Ja sehän on tosi hyvä juttu meille kaikille.

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page